dinsdag 24 april 2012

Voorjaarsrit Oostvoorne

De voorjaarsrit vond plaats op het eiland Voorne-Putten. De start was bij het Oldtimermuseum De Rijke in Oostvoorne.


Het museum telt maar liefst meer dan 200 oldtimers, stuk voor stuk zeer waardevolle exemplaren die door de heer De Rijke over een periode van 40 jaar zijn verzameld en gerestaureerd. Behalve waardevol is de collectie auto's, vrachtauto's en motoren zeker ook uniek. Zo dateert de oudste auto van 1904.
Zoals altijd was er weer een interessante verscheidenheid aan club auto's aanwezig op dit evenement.

Na een bezoek aan dit museum was er een rit van ongeveer 50 kilometer over het eiland Voorne-Putten.Voorne-Putten beslaat een gebied in de provincie Zuid-Holland tussen het Haringvliet, het Spui, de Oude Maas en het Brielse Meer, direct ten zuiden van het haven- en industriegebied van de Rijnmond.Het bestaat uit de voormalige eilanden Voorne en Putten. Deze waren als gevolg van de verzanding van de Bernisse aan elkaar gegroeid en vervolgens door middel van bruggen, tunnels en dammen met de rest van de provincie verbonden.
 
De rit eindigde bij het Fort Penserdijk. Dit van origine Nederlandse Fort, gebouwd in 1884, werd door de Duitsers in gebruik genomen ter verdediging van het achterland. Het werd tot Stutzpunkt XXIX L gedoopt.
Ter extra bescherming van de ingangen van het fort werd de betonnen muur aan de voorzijde gebouwd. De rest van het fort werd in originele staat gelaten. Vandaag de dag wordt het Fort gebruikt door een scoutinggroep en speciaal voor het Austin Morris Riley Wolseley Register eenmalig opengesteld ter bezichtiging.